Hei.

I dag er siste dag vi har gjester, og siden magen er mettet på ribbe og pinnekjøtt så kliner vi til med kalkunbryst.

Det er tradisjon her i huset, og jeg vil gjerne dele oppskriften min med deg 🙂

HUSK å ta ut kalkunbrystet 24 timer før det skal lages! 

Det er fort gjort å glemme 🙂

Dette trenger du. 

  • kalkunbryst ( ca. 3-500 g pr.pers)
  • 2 lime
  • 1 hvitløk
  • grønnsaksbuljong
  • ønskede grønnsaker
  • kremfløte. evt. soyafløte eller havrefløte

 

  • Poteter
  • Ønskede grønnsaker.
  • Noe godt å drikke 😉

 

Jeg lar brystet også ligge på benken og bli romtemperert før jeg starter.

Så stikker jeg lommer jevnt over i hele brystet.

Lommene fyller jeg med hvitløk og lime.

15750049_10154656577681352_696879281_n

Tåler du ikke hvitløk eller lime, bytter du det bare med noe du tåler og liker 🙂

Jeg dytter også litt smør under skinnet og legger litt oppå brystet.

Har du melkeallergi bruker du melkefritt margarin.

Deretter legger jeg den i en langpanne, og dekker bunnen med vann, limebåter, hvitløk og grønnskaksbuljong.

15750240_10154656577786352_1537486042_n

Pass på at vannet ikke tørker ut, etterfyll med vann ved behov.

Grønnsaksbuljong kan inneholde gluten, men du kan fint droppe buljongen og heller tilføre løk, gulrøtter, brokkoli eller annet du tåler og liker.

Deretter setter du kalkunbrystet inn i ovnen.

Det skal stå inne i ca. 1,5 time på 180 grader.

Jeg bruker steketermometer, da skal kalkunen være på 70 grader.

15722713_10154656577921352_612117104_n

Deretter kan du hvile i en times tid.

Husk å helle litt av væsken over brystet innimellom.

Dekk til med aluminiumsfolie på slutten om brystet blir litt mørkt.

15731522_10154657422421352_207706468_n

Da brystet er ferdig lar du det hvile i 20 minutter.

Så setter du på poteter, koker grønnsaker og lager saus.

Vannet som du la i langpannen siler du, og bruker som base i sausen.

Jeg bruker ofte litt maizenna i sausen for å gjøre den tykkere.

Pass på at du bruker rett maizenna ved allergi.

Mener det er maizenna stivelse som er uten melk eller gluten.

Den Mazenna jevning har enten melk eller gluten, men les godt bakpå så finner du for det ut.

Tips: Bland maizenna med kald fløte i en tom flaske som du rister, det er mye enklere 😉

Så da du har basen tilsetter du den fløten du tåler.

Så smaker du til med salt og pepper.

Det blir bare helt nydelig. <3

15724100_10154657422361352_1311091560_n

 

Vel bekomme!

PS: Opprett GRATIS abonnement på RegIT her om du mistenker at du/barnet ditt er allergisk. Eller om du ønsker litt bedre oversikt og bedre dialog med legen din. 

– RegIT Cathrine