Hei.

 

Denne bloggen er egentlig om RegIT helseapp, men siden allergi, mat og kos er en del av livet så velger jeg å skrive om det her også.

Jeg ønsker ikke at dette skal være en blogg der jeg kun pusher produkt, men et sted der du kan finne gode tips, le litt og ikke minst følge med på hva som skjer i livet som gründer.

Men har du allergi, astma eller eksem bør du ha RegIT app, og den kan du prøve ut gratis her 😉 

Denne ostekaken lager jeg alltid når jeg skal ut på noe.

Jeg fant inspirasjon til kaken HER

Allergikere såvel som ikke-allergikere koser seg med kaken, og det er alltid noen som spør om oppskriften.

For meg er det en bekreftelse på at kaken er god.

Å det er den, personlig syntes jeg den er bedre enn vanlig ostekake, så her lages kaken allergivennlig selv om behovet for uten alt ikke er tilstede lenger.

Alle ingrediensene fås kjøpt på menybutikker og noen spar butikker.

Creamy smooth og sour supreme står i kjøledisk sammen med allergimat.

Boksene er blitt ganske like nå, så pass på at du får riktig 🙂

Kaken er: melkefri, glutenfri, nøttefri og eggfri.

 

Allergikere såvel som ikke-allergikere koser seg med kaken,

det er alltid noen som spør om oppskriften.

Kaken er superenkel, så det er nesten ikke mulig å gjøre feil 🙂

Dette trenger du: 

Kjeksbunn: 

2pk CracyBakers cookie

100 g melkefri/soyafri margarin

Ostedel: 

1 pk sitron gele (gul pakke) Husk : kun 2 dl vann
1 pk apro soya fløte ( se bilde ) Pass på at den kan vispes til krem.
1 sour supreme (se bilde) ( erstatter rømme )
1 pk Creamy smooth orginal (se bilde) (erstatter Philadelphia ost )
1 ts vaniljesukker
110 g melis

Gele: 

1 pk. ønsket gele

Jeg pleier å bruke Cola og Lime gele den er ikke fullt så søt 🙂

 

Slik gjør du: 

FØRST: kok opp 2 del vann og bland i sitrongele – sett til avkjøling.

Kan byttes ut med annen smak om man er allergisk mot citrus eller ønsker kaken søtere.

Bare vær obs på at det er sitrus i all gele, men mer om du velger sitrus smak i tillegg

 

Så starter du med bunnen.

100g melkefritt margarin

2 pk. kjeks. 

Her kan man bruke bixit (hvis man tåler havre) ,

glutenfri digestive ( Hvis man tåler egg)

Jeg selv brukte CracyBakers cookies .

Det ble veldig godt, men denne inneholder hvetestivelse.

Du starter med å smelte smøret.

Så finknuser du kjeksen , blander sammen med smøret.

Jeg pleier også å tilsette litt kanel og sukker 🙂

Kjeksmassen smøres ut over den stivnede ostemassen.

Sett inn i kjøleskap så kjeksmassen stivner.

Mens kjeksmassen stivner kan du starte på ostedelen.

 

Ostedelen 🙂

1 pk sitron gele (gul pakke) Husk : kun 2 dl vann
1 pk apro soya fløte Pass på at den kan vispes til krem.
1 sour supreme (erstatter rømme )
1 pk Creamy smooth original (erstatter Philadelphia ost )
1 ts vaniljesukker
110 g melis

 

Nå bruker du gelen som forhåpentligvis er avkjølt, men ikke stivnet.

Når jeg laget denne sist var geleen nesten stivnet, den ble litt klumpete, men det gikk helt fint 🙂

(Jeg lagde også en kake der jeg byttet ut sitron med bringebær, så jeg lagde til en med sitrus allergi.  Det er sitrus i den med bringebær også, men mindre. Kaken ble da litt søtere på smak)

Deretter pisker du fløten til til krem ( blir som vanlig krem på konsistens )

Da fløten er klar, blander du inn sour supreme, creamy smooth, vaniljesukker og melis i en egen bolle.

Da dette er blandet, vendes det inn i fløten.

Altså : Sour supreme, creamy smooth, vanilje sukker og melis blandes først sammen,  så vendes de inn i fløten.

Så rører du de 2 dl med sitrongele inn i ostemassen.

Hell det over geleen i formen og sett det på kjøling.

Tips: Ta massen helt til toppen akkurat der skjøten til formen er slik at det ikke lekker ut gele når den skal på toppen. 

Det stivner ganske fort (noen timer)

Så er det gelelokket.

Her lager du ganske enkelt vanlig gele som anvist på pakken.

Personlig liker jeg cola og lime best, men dette er en smakssak.

Bare pass på her at geleen er avkjølt skikkelig.

Et tips er å bruker 2,5 dl kokende vann og tilsette 2,5 dl kaldt vann etter geleen er løst opp, da går det raskere 🙂

Når geleen er avkjølt helles den over ostedelen så settes den i kjøleskap til den er stivnet 🙂

Så er det bare å nyte!

Allergene du noterer i RegIT her er Soya,og sitrus blandt annet 🙂