Hei.

 

I dag ville jeg kose meg litt med gutta mine, så da laget jeg churros.

Dette smakte jeg første gang da jeg var på ferie i Portugal, og ble helt frelst.

Å ikke rart, dette er et vandrende hjerteinfarkt, som alt annet som er usunt smaker nydelig

Siden vi ikke skal ha hverken gluten,melk eller egg som er hovedingrediensene så ble det improvisering.

Å noen ganger blir det helt feil, mens andre ganger blir det spot on.

Denne ble spot on, og kommer derfor på bloggen

Jeg fant oppskriften HER .

Her kommer min oppskrift:

Dette er en relativt stor oppskrift og holdt til oss som er 2 voksne og 1 barn.

3,75 dl vann

180 g melkefri melange

1/2 ts salt

240 g toro fin kakemix

6 ts noegg 12 ss vann (blandes sammen FØR det går sammen med det andre. *se bilde)

Sukker og kanel blandes i egen tallerken.

 

Slik gjør du: 

1. Kok opp vann, salt og smør i en kjele. Når det koker, tas kjelen av platen. La kjelen stå av platen med lokk til smøret har smeltet. Sett kjelen tilbake på platen og kok opp væsken.

2. Tilsett melet og rør med en sleiv i kjelen til alt melet er rørt ut i væsken. Fortsett å røre til deigen samler seg og slipper kantene. Det tar ca. 1/2 minutt. Ta kjelen av platen og la deigen avkjøle seg i 2 minutter.

3. Rør sammen noegg pulver og vann. ( dette skal bli en luftig “røre”, om du rører den ut i en kopp så skal den øke x3 i volum.

4. Tilsett noegg i deigen, mens du rører.

I oppskriften står det at deigen da blir jevn og seig. ? Det ble ikke min. Dette tror jeg har noe med noegg å gjøre.

Det ble ikke denne oppskriften, men den ble velsmakende forde 🙂

5.  Fyll i sprøytepose og friter i nøytral olje (soslikkeolje eller druekjerneolje, for eksempel). Varm oljen opp til 170 grader.

Friter de så de blir gyldne (smultring farge).

 

6. Legg de på tørkepapir så de får rent av seg. Jeg hadde selvfølgelig ikke tørkepapir, men kaffefilter funka fint 😉

 

7. Rull de ferdig fritterte churros i blandingen av kanel og sukker <3

 

De skal ha en sprø skorpe og være mye inni 🙂

Les også om den nydelige allergivennlige ostekaken her

Vel bekomme!