Hei.

 

Om du leste innlegget i går som handlet om at vi holdt på å gi lasagne med egg til min sønn som er allergisk mot egg, så skjønte du kanskje at vi måtte finne på noe alternativt ganske kjapt.

Det er påske, og butikkene er stengt.

Jeg er også utrolig nok tom for både noegg OG bakepulver.

Dette er gode erstattere til egg.

Jeg så igjennom skapene, og fant heldigvis kikerter.

Kikertlake er også en flott egg erstatter, det ser til og med ut som eggehvite!

Så jeg smalt sammen ei pannekakerøre, inspirasjon til oppskriften fant jeg HER 

Slik ble min oppskrift:

1 boks kikerter ( sil av laken, og bruk kikertene til noe annet)
4 dl hvetemel 
1⁄2 ts salt
5 dl melk (evt. havremelk om du ikke tåler vanlig melk)

4-5 ss sukker om du ønsker

Jeg tok først boksen med kikerter, silte av laken, helte det så i bollen.

Kikertene kan brukes til noe annet, eller evt kastes :S

Deretter tilsatte jeg 3 dl. mel, salt, melk og evt sukker (jeg brukte sukkeret i røren)

Deretter rørte jeg sammen røren, og tilsatte den siste dl. mel da jeg syntes røren ble litt tynn.

La røren svelle i ca. 30 min.

Stek opp og server.

Denne oppskriften ga ca. 6 pannekaker. 2 unger spiste, og da var det to pannekaker igjen, så jeg ville minst doblet oppskriften til en familie.

Smaken ble nydelig, og selv om jeg var litt skeptisk til at pannekakerøren skulle få en bismak av kikerter, så bekymret jeg meg uten grunn.

En god indikasjon på at du har lykkes med en oppskrift, er når man serverer det til unger, og de spiser godt.

De fleste unger sier som sant er om det smaker høgg, så når de spiser å smiler er det det en seier.

Særlig når de andre ungene ikke er allergiske 🙂

Lik facebooksiden til RegIT her, for flere allergivennlige tips og oppskrifter