Hei.

 

Dette er en kake som vi faktisk ikke har spist så mye av i vår familie, det kan jeg ikke fatte nå når jeg har laget den.

Den var jo helt nydelig!

Jeg må innrømme at jeg måtte lage den noen ganger før jeg fikk den til, men det handler om å ikke gi seg 🙂

Her er en av de mislykkede forsøkene mine 🙂

Jeg lagde mitt eget fyll, jeg er ikke så fryktelig glad i søte kaker, så jeg var livredd for å få en kvalmende søt kake siden den er laget på marengs.

Men det trengte jeg ikke å være redd for, det er faktisk den friskeste kaken jeg har smakt.

Oppskriften jeg gjorde om finner du her

Her er hva du trenger: 

1 boks Kikertlake

2 ts Mazenna STIVELSE ( jevning inneholder melk)

1 ts Hvitvinseddik

250 g Sukker

1/4 ts Salt.

Fyll:

Soya fløte ( den med et jordbær på som er kremfløte)

Bringebær

Frisk frukt

Passionfrukt curd.

 

Dette gjør du: 

Sett ovnen på 120 grader over og undervarme.

Sil av kikertlaken og ha det over i bollen. ( det lukter ganske vondt, men ikke bekymre deg for det, det smaker ikke noe i nærheten av lukten )

Visp opp laken i mikser, start litt rolig, så øk tempoet.

Laken skal lage en liten topp når du tar opp vispen.

Deretter heller du i sukkeret litt og litt.

Nå skal røren bli blank og tykk, den er ferdig når du ikke kjenner noen sukkerkorn mellom fingrene, det kan ta litt tid og jeg har ganske høy hastighet på mikseren.

Når du ikke kjenner noen korn mellom fingrene så er den ferdig.

Da tar du bollen løs, og tilsetter hvitvinseddik og siktet Maizenna stivelse ( pass på at det er stivelse og ikke jevning da denne inneholder melk). Vend forsiktig inn.

Tegn opp 24 cm ring på bakepapir, snu arket og legg “røren” inni ringen du tegnet opp på baksiden. Lag en liten fordypning i midten slik at du kan legge fyll i midten uten at pynten faller av 🙂

Sett den i ovnen på nederste rille i 90 minutter.

Etter 90 minutter skrur du av ovnen, men lar kaken stå i ovnen mens den kjøler seg ned.

Jeg lot faktisk kaken stå i ovnen med døren åpen over natten.

Som fyll så hadde jeg først eggfri passjonsfrukt curd med sitron. ( oppskrift kommer på bloggen.)

Den jeg lagde denne gangen sprakk, så ble litt mer saus denne gangen, men nydelig på smak.

Deretter laget jeg en bringebærkrem.

Du pisker bare opp soyakrem og putter oppi en boks med brigebær.

Så friske bær.

Siden jeg ikke hadde så masse frukt i kjøleskapet ble det kiwi og kjærlighetsfrukt.

Hadde jeg kunne velge litt mer ville jeg hatt på jordbær og bringebær også, men det får bli neste gang 🙂

Uansett så ble kaken nydelig!