Hei.

 

Nå er tiden for epler kommet, og mange norske hager bugner over av epler.

Disse eplene er det jo greit å bruke til noe, og hva er vel bedre å bruke epler til enn eplekake?

Jeg fant en kjempegod eplekake oppskrift som jeg omgjorde til en allergivennlig versjon.

Den smakte aldeles nydelig!

Oppskriften jeg tok utgangspunkt i finner du her.

Du trenger: 

3-4 Epler ( kommer an på størrelsen)

Sukker

Kanel

(brød pose)

Røre:

200g    melkefritt smør

200g    sukker

2 ts     Noegg 4 ss vann

1/2     boks kikert lake

1 dl.    Vann

170    gram glutenfri fin mel Mix

1 ts    bakepulver.

Det første jeg gjør er å sette på ovnen på 180 grader.

Deretter skrelte og renset epler.

Skjær de i båter.

Disse legges i plastikk pose med sukker og kanel.

Lyst på posen så alle eple båtene blir dekket av sukker og kanel.

Du trenger ikke å stresse, det gjør ingenting at eplene for ligge litt I kanel blandingen.

Ha smør ( 200g) og sukker (200g) i en kjøkkenmaskin å pisk dette hvitt.

Bland  2 tsnoegg pulver og 4 ss vann I en liten kopp, og pisk dette så det blir en tykk og luftig masse.

Ha dette over i røren litt etter litt. Tilsett deretter kikertlake (ca. 1/2 boks)  litt etter litt til røren er blitt mykere.

Ha i lake etter behov.

Deretter tilsetter du vann (1dl), eller erstatningsmelk som tåles.

Sikt inn glutenfri mel (170 g) og bakepulver (1ts).

Denne melblendigngen forsiktig inn i røren.

Jeg har også litt kanel i røren, dette kan du selvfølgelig droppe. Jeg bruker ca. 1 ts.

Smør bake formen godt, og deretter fordel røren jevnt utover i formen.

Legg epler på toppen I et pent mønster, ditt eple med litt nedi røren.

Dryss over resten av sukker og kanel som ligger i posen gjør ingenting at dette er blitt litt vått.

Dryss over sukker og kanel.

Stek kaken midt i ovnen i cirka 50 minutter.

Blir kaken mørk på toppen mot slutten så legg et bakepapir over 🙂

Serveres med allergivennlig is og godt humør 🙂

Sjekk også ut den nydelige allergivennlige ostekaken her

Kos deg!