Hei.

 

Det er snart jul, og da passer det med et innlegg om melkefri grøt!

Grøt er jo noe man bare må ha på lillejulaften, men med melkeallergi så kan det oppleves som problematisk.

Har laget grøt på hirse melk før, men ble ikke helt fornøyd.

Grøten ble litt gulaktig, men på den tiden var hirse melk vårt eneste alternativ.

Nå har vi litt flere alternativer.

Kokos er innført og ris er til en liten grad innført.

Det gjør ting myyye lettere.

Selvtilliten min har fått en aldri så liten knekk etter flere forsøk på alternative fløtekarameller som har vært totalt mislykket.

Terskelen for å starte på dette var derfor ganske høy.

Jeg haaaater og mislykkes med ting, men det var bare å hoppe uti det.

Jeg er medlem av en rekke grupper på facebook og der fikk jeg et tips om å blande erstatninger.

Jeg fant oppskrift på denne siden .

Jeg hadde større porsjon så her er min oppskrift.

 

Den var til 6 personer, men vi var bare 3 stk. og det var ikke masse igjen.

3 dl Geisha risgrøt

6 dl vann

0,5- 1 l ricedream melk

4 dl kokosmelk ( 1 boks)

1 ts vaniljesukker.

 

Fremgangsmåten leser du bak på esken.

Det var veldig greit å få til.

 

Jeg trodde jeg måtte lage to typer grøt i år, men det gidder jeg altså ikke!

Denne ble faktisk like god eller bedre enn vanlig grøt. Så denne får alle!

 

Anbefales på det sterkeste!

Allergenene som skal registreres i RegIT appen er: kokos og ris 🙂

Les hvordan RegIT kan hjelpe deg her.