Hei.

 

Her I huset koser vi oss hver jul med ribbe på julaften ( og pinnekjøtt 1 dag, eller lille julaften).

Men far I huset er ikke så begeistret for ribbe.

Medisterkaker derimot er han veldig glad i!

Jeg har aldri likt medisterkaker før, men etter jeg fikk smake grove medisterkaker så har jeg snudd.

Særlig disse! Så nå har jeg alltid et dilemma på julaften.

Jeg fant inspirasjon hos selveste Helstrøm.

Her er hva du trenger: 

2 pk

2 pk

medisterdeig

karbonadedeig

1 ss salt
2.5 ss potetmel
1 ts pepper
0.25 ts malt nellik
0.5 ts ingefær
1-2 dl vann/ eller erstattningsmelk

 

Fremgangsmåte:

Bland sammen medisterdeig,karbonadedeig og salt i en kjøkkenmaskin.

Deigen skal bli seig, tilsett krydder og potetmel og spe på med vann til det blir smidig.

Når deigen er smidig, fyll en kopp med kaldt vann. Finn en skje og form passe store kaker med skjeen. Dypp skjeen i vann mellom hver kake, så deigen ikke fester seg til hender eller skje 🙂

Brun de i melkefri melange på begge sider ( halvsteke de), stek de ferdig i ovn på 190 grader i 10-15 min.

Dette er verdens beste medisterkaker!

Allergnene som registreres i RegIT er: Nellik og ingefær. Disse er ikke i appen så legger derfor under “annet”

Les også oppskrift på melkefri grøt her