Hei.

 

Foreldre til barn med atopisk eksem får ofte endel velmenende og til tider uvitende råd.

Ofte fører disse kun til mer frustrasjon og irritasjon.

Her kommer noen punkter.

 

1. Jeg skjønner ikke at han/hun er så plaget, han ser jo så fin ut. – Hvor stor del av kroppen hans ser du egentlig da han har på seg klær?

2. Jeg skjønner ikke at han er så plaget, han er jo så blid!Nei, er det ikke en flott unge jeg har, som klarer å være blid tiltross for at han er så plaget?!

3. Klør ikke hjemme hos meg.Kanskje du ikke kjenner barnet mitt like godt, eller er like observant som meg 😉 

4. IKKE BRUK KORTISON!Jo, noen ganger må man bruke kortison, med mindre du vet noe legen min ikke vet. Med mindre du har lang erfaring eller utdanning vil jeg ikke høre om kjerringrådene dine

5. Det er hormonutslettnope, alt små babyer får er ikke hormonutslett….

6. Er utslettet smittsomt?Nei, atopisk eksem er ikke smittsomt…

7. Han kommer til å vokse det av segVel, for det første så vet man ikke det, og for det andre så hjelper det ikke meg i dag at han vokser det av seg om 1 år. 

8.  Det er jo bare eksem – Grrr, lev 1 døgn med utbrudd av eksem så skal vi snakkes. Selv om det ikke er dødelig er ikke dermed sagt at det ikke ødelegger livskvaliteten! 

9. Så tørr hud han har. – Jepp, i know. Å ja jeg smører og smører og smører…

10. Man skal ikke smøre babyer. – Nei, det stemmer det, men det gjelder friske barn! Mitt barn har en sykdom som gjør at huden må behandles…

11. Denne ulla tåler han garantert! – Nei, det er ikke alle som tåler ull, og det er ikke sååå viktig å bruke ull for meg, da det finnes så mange andre flotte alternativer.

12.Hvorfor skal du bruke så mye forskjellige kremer på ungen ? Du kan jo bare reise på helsekosten og få hjelp der ? -Eksem er individuelt så en krem passer ikke for alle. Man bruker ofte forskjellige kremer fordi huden blir mettet, og da er det greit å skifte. Man har også ofte forskjellige kremer til forskjellig bruk. Noen som forebyggende, noen som behandlende, noen på sår hud, andre på hel hud. 

13. Barnet bør spise litt av alt, i gamle dager så spiste barn alt og var superfriske. – De var nok ikke det, men man hørte ikke så mye om det. Faktisk så døde min oldemor i et astma anfall. Alt var faktisk ikke bedre før…

14. Hvorfor bruker dere så lang tid.? Er mange flere som og har barn men de bruker ikke 1 til 2 t på vært stell.. – Kanskje de ikke har barn med eksem? Også må vi ikke glemme at barn og sykdommer er ikke likt hos alle, noen er verre og noen har mildere eksem. Det gagner ingen å sammenligne sykdommer. Slik er vår hverdag.

15. Åh, klør han? Det er bare å flytte fokus det! – Jaha ja! Ja, det er jo slikt med alt det? hvorfor har man egentlig smertestillende å kløstillende eller noe medisiner i det hele tatt, når alt man trenger å gjøre er å flytte fokus….

 

Mange sier ikke alt dette for å være slemme, de bare vet ikke bedre.

Så snakker du med en eksem mamma, så tenkt deg om en gang til hvis en av disse frasene er på tunga 🙂

ikke-eksem

For å holde oversikt over eksemet til barnet ditt, last med RegIT her

Lurer du på hva RegIT er og hva den kan hjelpe deg med, trykk på denne linken

Tusen takk til alle de flotte mammaene i faccebookgruppene ” barn med atopisk eksem NORGE” og “Foreldre til barn med astma, allergi og eksem