Hei alle sammen

Mitt navn er Gina og jeg er dagens gjesteblogger her for RegIT.

Jeg skal dele med dere min erfaring av RegIT som jeg brukte under utredning av restarbeidsevnen min.

 

En lang historie, kort fortalt.

Jeg fikk diagnosen fibromyalgi etter mange år med smerter og ble sykemeldt over en lang periode. Jeg måtte senere ut i en utredning på hvor mye jeg mestret å jobbe.

I denne perioden bestemte jeg meg for å loggføre dagene mine og hvordan kroppen, psyken, humøret og følelsene mine var de dagene jeg var på jobb, tiden etter jobb og dagene i mellom hvor jeg ikke var i arbeid. Her kunne jeg skrive ned humøret mitt og jeg kunne skrive ned hvor i kroppen smertene satt og jeg kunne skrive ned når energien min gikk ut av meg.

Det som var veldig greit var at denne app`en hele tiden var med meg på telefonen så jeg slapp å ha med meg ett ark overalt eller å komme hjem og begynne å skrive ned dagen min og hvordan den hadde vært når man allerede er kjempe sliten i hode og kroppen.

Så for meg var RegIT helt fantastisk siden jeg kan loggføre problemet der å da og fortsette dagen videre.

Og ikke minst når du sitter i et møte med din veileder og skal fortelle hvordan dine dager har vært når du var på jobb og ellers, for helt ærlig. Det er ikke alltid like lett å huske alle smertene og følelsene som beveger seg rundt i kroppen i løpet av en dag, for den beveger seg ganske så mye rundt med fibromyalgi pluss at hukommelsen ikke alltid fungerer som den skal. Jeg kunne fortelle min veileder etter hvor mange timer smertene kom, når energien gikk ut av meg og jeg kunne fortelle hvordan jeg hadde det etter disse timene på jobb og at jeg faktisk ikke fungerte når jeg kom hjem fra jobb nettopp fordi jeg var utslitt etter de timene. Jeg kunne loggføre de dagene jeg ikke kom meg på jobb eller de dagene jeg gikk hjem fra jobb, jeg loggførte når jeg tok smertestillende så jeg kunne fortelle min veileder hva de smertestillende gjorde for meg for at jeg skulle” overleve” denne dagen så smertefritt som mulig.

Når min veileder ba om å få en oversikt over hvordan jeg hadde det i arbeid slik at de kunne skrive ett referat til nav igjen så sendte jeg de en mail på alle de dagene jeg hadde registret.

Dermed var det enklere for meg, og enklere for de å få med seg alt av det jeg ønsket å få frem og hvordan jeg hadde det.

Det som også er så bra med RegIT er at de har laget en kropp hvor man kan trykke på de forskjellige punktene som smerten er, dermed er det også enklere for meg å vise til f.eks. min lege hvor smertene sitter og hvordan de beveger seg rundt i kroppen. Dette var avgjørende for meg slik at min lege kunne sette riktig diagnose.

 

Tusen takk for meg og at jeg fikk lov til å dele min erfaring med Reg-IT.

Les også innlegget om hvordan kommunisere godt med legen sin her

Vennlig hilsen Gina.

Pssst: Vil du dele din historie ta kontakt på cathrine@better-as.no