Hei.

 

Jeg heter Beate Pedersen og skal gjesteblogge for dere i dag 🙂

Er du som meg, som ikke klarer å huske hvordan eget sykdomsbilde er?

Da trenger du også Regit!

Jeg har en tendens til å underrapportere hos legen, sånn forløper ofte en legetime for meg:

«Hvordan har du hatt det siden sist»?

«Joa,…ganske bra» Jeg aner et spørsmålstegn i min leges øye…

Jeg har fibromyalgi, utmattelse og nakkeskade etter en bilulykke. Jeg vet ikke hvor den ene sykdommen starter og hvor den andre eller tredje slutter, alt går i hverandre. De overlapper hverandre. Eller som jeg formidler til min lege «Jeg har vært dårlig i systemet mitt» Dette er hva jeg alltid har kalt sykdommene.

Det kommer enda et ? i min leges blikk. Gud, jeg er «ræva» på å gå til lege.

Da jeg oppdaget Regit tenkte jeg…dette er virkelig verktøyet for meg og mine behov.

Trenger jeg appen hver dag? Neida, jeg registrere når jeg har behov. Av og til bruker jeg alternativene som ligger klare til bruk i appen, og av og til bruker jeg «annet» notatene. Den er super, for den tilpasser jeg helt til mitt eget behov.

Eksemtrappa bruker jeg som smertetrapp, den får meg til å reflektere; hva skal jeg notere her? Jeg som har smerteterskel som en elefant. Men det er viktig for å tilpasse smertestillende osv, bilde skal være reelt, men når det er sagt må jeg innrømme at jeg misliker sterkt å ta medisiner. Men må jeg så må jeg.

Får appen meg til å fokusere for mye på «systemet» mitt, altså sykdom? Nei, faktisk ikke – jeg legger inn dataene og sletter det deretter fra hodet, jeg trenger ikke gå å tenke på det  for å huske det heeelt til jeg skal til legen. Når jeg kommer til legen er alt registrert fortløpende og jeg er nå i stand til å gi legen min fakta, isteden for de svadasvarene jeg har gitt før.

Av og til tenker jeg; nå har jeg ikke hatt bruk for denne appen på en god stund…er det da nødvendig å beholde den? Ja, så absolutt, plutselig skjer det noe som må registreres, jeg har ikke blitt noe bedre på å formidle hvordan «systemet» mitt har det og jeg sletter ofte viktig informasjon fra hodet mitt.

Så:

RegIT er kommet for å bli hos meg 🙂