Hei.
Nå er tiden for epler kommet, og mange norske hager bugner over av epler.
Disse eplene er det jo greit å bruke til noe, og hva er vel bedre å bruke epler til enn eplekake?
Jeg fant en kjempegod eplekake oppskrift som jeg omgjorde til en allergivennlig versjon.
Den smakte aldeles nydelig!
Oppskriften jeg tok utgangspunkt i finner du her.
Du trenger:
3-4 Epler ( kommer an på størrelsen)
Sukker
Kanel
(brød pose)
Røre:
200g melkefritt smør
200g sukker
2 ts Noegg 4 ss vann
1/2 boks kikert lake
1 dl. Vann
170 gram glutenfri fin mel Mix
1 ts bakepulver.
Det første jeg gjør er å sette på ovnen på 180 grader.
Deretter skrelte og renset epler.
Skjær de i båter.
Disse legges i plastikk pose med sukker og kanel.
Lyst på posen så alle eple båtene blir dekket av sukker og kanel.
Du trenger ikke å stresse, det gjør ingenting at eplene for ligge litt I kanel blandingen.
Ha smør ( 200g) og sukker (200g) i en kjøkkenmaskin å pisk dette hvitt.
Bland 2 tsnoegg pulver og 4 ss vann I en liten kopp, og pisk dette så det blir en tykk og luftig masse.
Ha dette over i røren litt etter litt. Tilsett deretter kikertlake (ca. 1/2 boks) litt etter litt til røren er blitt mykere.
Ha i lake etter behov.
Deretter tilsetter du vann (1dl), eller erstatningsmelk som tåles.
Sikt inn glutenfri mel (170 g) og bakepulver (1ts).
Denne melblendigngen forsiktig inn i røren.
Jeg har også litt kanel i røren, dette kan du selvfølgelig droppe. Jeg bruker ca. 1 ts.
Smør bake formen godt, og deretter fordel røren jevnt utover i formen.
Legg epler på toppen I et pent mønster, ditt eple med litt nedi røren.
Dryss over resten av sukker og kanel som ligger i posen gjør ingenting at dette er blitt litt vått.
Dryss over sukker og kanel.
Stek kaken midt i ovnen i cirka 50 minutter.
Blir kaken mørk på toppen mot slutten så legg et bakepapir over 🙂
Serveres med allergivennlig is og godt humør 🙂
Sjekk også ut den nydelige allergivennlige ostekaken her
Kos deg!