Hei.

Nå skal jeg dele noe ganske personlig og skremmende med deg som omhandler medisinering og hvordan jeg ved hjelp av RegIT avdekket dette. Her kommer rett og slett et “Watch out!” innlegg!

Jeg har hatt ME i flere år, og har lært å leve og fungere med sykdommen på min egen måte disse årene. Jeg har jobbet med og rundt sykdommen, benyttet RegIT for å logge status og har nektet å gi sykdom og symptomer noe større plass i livet. Men den er der…alltid, luskende i bakgrunnen og slår ut i full blomst når det passer som dårligst. Man hører stadig om kurer som kan hjelpe. Ikke gjøre en frisk, men som kan bedre situasjonen noe.

Jeg har egentlig slått fra meg å prøve nye ting, det bestemte jeg meg for den dagen jeg drakk klorvann som skulle «kurere alt – deriblant ME». Da innså jeg hvor galt det hele var, og jeg gav meg med utprøvingen av alt mulig – inntil jeg hørte om Melatonin. Dette ønsket jeg å prøve!

I tillegg til ME har jeg en søvnsykdom som gjør at jeg ikke sover sammenhengende, noe som i seg selv er rimelig slitsomt. Heldigvis kan man i RegIT mulighet for å legge inn forskjellige typer symptomer man opplever og det hjelper meg i forhold til kostplanlegging og effekten av dette i forhold til sykdomsutvikling. Uansett, jeg slet med søvnproblemer og ønsket derfor å se om Melatonin kunne hjelpe meg litt.

(La meg bare påpeke at dette ikke er et innlegg som går på at man skal passe seg for melatonin, for mange kan ha god bedring av dette, dette gjelder alle medisiner man starter med).

I starten da jeg tok Melatonin følte jeg meg noe mer opplagt, jeg opplevde også at jeg sov bedre! Dette var jo supert! Jeg følte det gav en liten boost. Men så ble jeg mer sliten. Litt etter litt ble mangel på energi mer og mer tydelig. Til slutt klarte jeg ikke å gjøre ting jeg vanligvis hadde klart. Over en lengre periode hadde jeg gått fra en liten bedring til å rett og slett være sengeliggende. Dette gjorde meg livredd!

Jeg så for meg at jeg måtte selge bedriften og gi opp RegIT, skille meg og søke plass på sykehjem der jeg kunne ligge i et mørkt rom. Psyken gikk ned sammen med formen. Igjen opplevde jeg mangel på mestring, og den eneste jeg følte jeg mestret var at jeg klarte å dusje.

Jeg krasjet skikkelig, en slik med trynet i asfalten. Forslått og jævlig begynte jeg å lete etter løsninger – fantes det hvilehjem i Norge? Jeg planla å dra ut av huset for bare å hvile. Jeg var rett og slett desperat. Men dette skulle endre seg!

 

Jeg registrerte selvfølgelig alt i RegIT, og da jeg gikk tilbake i historikken kunne jeg se noe spesielt! Jeg hadde en liten oppsving i noen dager etter jeg startet medisinering med Melatonin, så gikk formen gradvis nedover og nedover. Det hadde skjedd så gradvis at jeg ikke hadde sett sammenhengen!

Jeg gikk av medisinene, og da startet ting å normalisere seg igjen. Det var rett og slett hangover fra medisinene. Jeg hadde ikke blitt et hakk verre i ME´n, jeg hadde ikke blitt utbrent, jeg måtte ikke selge unna alt, jeg måtte ikke på hvilehjem – nei, jeg opplevde snikende bivirkning!

Jeg hadde bare ikke sett det fordi den kom gradvis, og når det ble riktig ille så ble jeg så redd at jeg hadde ikke tid til å tenke på forløpet – hvordan sykdomsbildet bakover i tid hadde vært, fordi jeg var så fokusert på å måtte planlegge fremover.

Dette er noe av det mest skremmende jeg har opplevd, og dette vil jeg advare om!

Tenk om jeg hadde gått hele livet mitt å trodd at jeg hadde avansert i sykdommen min, og så var det kun en bivirkning av medisinering. Følelsen av å være utslitt kom ikke med en gang, og i begynnelsen var jeg heller ikke redusert på morgenen, men dog litt utover dagen. Så ble det verre og verre.

Så, mitt råd – noter deg når du starter med ny medisin, og alle symptomer du opplever. Vær årvåken på forandringene som skjer i kroppen din, og se når disse forandringene kom i dine notater i appen.

Last ned RegIT appen HER om du har Google        

Opprett bruker HER  først og last ned RegIT appen i Appstore HER     om du har Apple telefon

( tekst fortsetter etter bilder)

                           

Her på skjermbilde 1 ser man tydlig at jeg startet på medisinen den 1 og at det ganske fort starter å røyne på med symptomer. Helt til å gikk av medisinene igjen, så forsvinner de igjen. Dette er grunnen til at RegIT er så godt verktøy – fordi man mye lettere ser mønster.